Küba, ABD Ambargosunu Kınadı

Küba, Cenevre’de ki Birleşmiş Milletlerde yaptığı konuşmada, adanın aleyhine ABD’nin: ekonomik, ticari ve mali blokajının, halkın kalkınma hakkının önündeki başlıca engel olduğunu belirterek bu ambargoyu kınadı.

‘Hükümetler Arası Çalışma Grubu’nun 19. Dönem Oturumunda ‘gelişim hakkı’ hakkındaki konuşmasında Küba Temsilcisi Pablo Berti; ablukanın adaya karşı uygulanmaya devam ettiğini, ekonominin gelişimini kötü etkilediğini, nüfusun kıtlığına ve zarar görmesine yol açtığını söyledi. Bu düşmanlık politikasını Uluslararası Yasanın ihlali olarak nitelendiren Küba diplomatı; tüm devletlerin çıkarlarını etkileyen bu ablukaya karşı uluslararası toplumu Havana’yı ABD ablukasına karşı mücadelesinde desteklemeye devam etmeye çağırdı.

Berti, kalkınma hakkının evrensel ve devredilemez bir hak olduğunu söyleyerek, hem bireylere hem de halklara karşılık geldiğini belirtti ve “Kalkınma hakkı, herkesin zevk alması gereken kolektif bir haktır. Şu anda tüm ülkeleri derinden etkileyen ekonomik kriz, onun muazzam sosyal etkileri ve ticaretin eşitsiz değişimi, küresel ölçekte, kalkınma hakkının elde edilmesine karşı büyük bir engel yaratıyor.” dedi.

Küba Delegesi, bu engeller nedeniyle, dünyanın her yerinde hala yoksulluk ve az gelişmişlik koşullarında yaşayan milyonlarca insanın acı çektiğini söyledi.

 

Sinem DAY

o-Staj 2018 LATAM Stajyeri

KAYNAKÇA:

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...