Kınanmadı, Sükunete Davet Edildi

Fransa İngiltere ve Avustralya’nın isteği üzerine acil toplanan BM Güvenlik Konseyi Toplantısında ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlanamadığı için Mısır’daki katliam kınanmadı, yalnızca sükûnet çağrısı yapıldığı belirtildi.

 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Mısır’daki katliamı görüşmek üzere yaptığı acil toplantıda, ülkedeki darbe yönetiminin gerçekleştirdiği kanlı müdahaleyi kınama kararı çıkarılamadı. Toplantı, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Eliasson, Mısır’daki gelişmelerle ilgili Konsey’e bilgi verdi. Bilgilendirme sonunda Konsey üyelerinin yalnızca Mısır’daki tüm taraflara maksimum sukünet çağrısı yapabildiği öğrenildi. Şiddete son verilmesi ve ulusal uzlaşı çağrısı yapıldı.

15 üyeli Güvenlik Konseyi, ortak bir mutabakat üzerinde anlaşamadığı öğrenildi. Konsey’in Ağustos ayı dönem başkanı Arjantin, Mursi yanlılarına yönelik kanlı saldırıyı kınadı. Arjantin Daimi Temsilcisi ve Konsey Başkanı Büyükelçi Maria Cristina Perceval, Güvenlik Konseyi toplantısı hakkında bilgi verdikten sonra ülkesi adına bir açıklama yapan Daimi Temsilci, “Arjantin’in protestoculara yönelik vahşi saldırıyı kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Perceval, Arjantin’in 3 Temmuz’daki askeri darbeyi de kınadığını hatırlattı. Bu tarihten sonra Mısır’daki siyasi gelişmelerle ilgili ciddi endişelerinin olduğunu dile getirdi.

(TUİÇ Akademi, Dünya Bülteni, AA, BBC)

Yağmur ILGAR

TUİÇ Stajyeri

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...