Kıbrıs Rum Ordusu Savaşa Hazır

Rum Simerini gazetesinin haberine göre, RMMO’nun savaşa hazırlık sürecinde olduğunu ve hedefinin meydana gelecek her türlü durumu önlem almak olduğunu ifade edildi.

Haber ajansı, ateşkes hattının hassas noktalarının yakınlarında savaşa hazır acil müdahale birimleri oluşturulduğunu duyurdu.

Yapılan hazırlığın, askerlik süresiyle ilgili alınacak siyasi kararlardan bağımsız olarak ilerlediğini belirten ordu komutanı, ”Milli Muhafız Ordusu’nun gücünün sürekli artırıldığını ve savaşa dayanabilmesi için yeterli dokunun oluşturulmakta olduğunu” söyledi.

Komutan, ”Lefkoşa’daki Yeşil Hat üzerindeki 10 hassas mevzide artık RMMO askerinin bulunmaması, Kutrafa ve Kalopanayoti’deki (Lefke’ye doğru) mevzilerin de kaldırılmasının düşünülmesiyle” ilgili olarak da, ”Mevzi-gözlem noktaları askeri avantaj kazandırmaz, aksine güç israfıdır” dedi.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, paskalya nedeniyle dün, 2 RMMO kışlasını ziyaret etti. RMMO’yu ”caydırıcı güç” olarak niteleyen Hristofyas, “İhtiyaç olması halinde bu güç, vatanımızı ve halkımızı korumak için en iyi şekilde kullanılacak” diye konuştu.  

Dimitris Hristofyas halk içerisinde Kıbrıslı Türklerin de olduğunu ve onların da Ankara’nın yayılmacılığının kurbanı olduğunu iddia ederek sözlerine şöyle devam etti:

”Onlar da cefa çekiyorlar ve yalnız gördükleri ekonomik baskıya karşı değil, toplu kolonizasyondan dolayı Kıbrıslılar olarak kimliklerini kaybetmeye karşı da baş kaldırıyorlar. Bu nedenle biz de Kıbrıslı Türk vatandaşlarımızı Kıbrıslılar, doğal olarak bizimle aynı kaderi ve görevi paylaşması gereken insanlar olarak görmeliyiz.”

Hristofyas ayrıca, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafını, ”Ada’da ikinci bir devletin tanınmasını ileri götürmek maksadıyla B planı uygulamakla suçladı ve ”ikinci devlet planlarını başaramayacaklar” iddiasında bulundu.

(tuicakademi-ntvmsnbc)

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Dünya Ticaretinde Yeni Bir Süreç 4 Şubat İtibariyle Başlıyor

ABD’nin 20 Ocak 2025 de yemin ederek II. kez...

Ukrayna’nın Batı Sınırları, Çatışma Sonrası Büyük Olasılıkla Değişmeyecek

Andrew Korybko Son dönemde yaşanan iki gelişme, uzun süredir devam...

Slavoj Zizek: Solcular, Ukraynalıların Savaş Sırasındaki Seçimini Yanıltıcı Şekilde Sunuyor

Savaş zamanlarında, hayatta kalma, ahlak ve kimlik gibi temel...

Orta Güçler ve Anlaşma Sanatı

Middle Powers and the Art of the Deal Anne-Marie SlaughterDonald...