Jacop Zuma’ya Partisinden Tam Destek.

 Güney Afrika’da istifa baskılarına maruz kalan Devlet Başkanı Jacob Zuma’ya partisinin Merkez Yürütme Kurulu’ndan tam destek geldi. ANC Merkez Yönetim Kurulu, Zuma’nın kabinede değişikliğe giderken parti üst düzey yetkililerine danışmadığı yönündeki şikayeti ele aldı. Ancak yönetim kurulu, Zuma’ya istifa baskısı yapmama kararı aldı.

 Parti genel sekreteri Gwede Mantashe, iktidar partisi milletvekillerinin muhalefetin tasarısına destek vermeyeceğini açıkladı.

 Devlet Başkanı Zuma geçen hafta kabinedeki 10 bakanı görevden alarak yerlerine yeni isimler atamıştı. Maliye Bakanı Pravin Gordhan’ın görevden alınması tepki çekmişti.

 Zuma, yaptığı açıklamada, değişikliklerin “radikal sosyo-ekonomik dönüşümü getirmek ve yoksullar ve işçi sınıfı için daha iyi bir yaşam sözünün gerçek olmasını sağlamak” olduğunu söylemişti. Gordhan kontrollü harcama ve yolsuzluğa karşı kampanya yürüttüğünü söylerken Zuma’nın müttefikleri, başkanın ırk eşitsizliğiyle mücadele “radikal ekonomik dönüşümü” yapma arzusunu engellediği gerekçesiyle onu suçlamışlardır.

 Gordhan’ın görevden alınması ekonomide de kötümser hava ortamı yaratmıştır ve  ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor’s, Güney Afrika’nın kredi notlarını düşürdüğünü duyurmuştur.

Melike Türker – AFRAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Arnavutluk Ortodoks Kilisesi Yeni Liderini Seçti

Bu çeviri, Andreja Bogdanovski tarafından kaleme alınan ve 24...

Küresel Demokratik Gerileme ve İmamoğlu’nun Tutuklanması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve üniversite...

İstanbul’un Belediye Başkanına Sahip Çıkmak, Avrupa Güvenliğini Güçlendirecektir

Bu çeviri, Dr. Semuhi Sinanoğlu tarafından kaleme alınan ve...

Elon Musk ve Birinci İlkeleri

Dünyanın en zengin adamı, fiziğin kurallarını siyasete uygulamak istiyor....