İran’dan ABD’ye Sert Tepki

 Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’ye yaptığı füze saldırısı Ortadoğu ülkelerinde tepkiyle karşılandı.

 Füze saldırısına en sert tepki Suriye’de rejime destek veren İran’dan geldi. Amerika ve Sudi Arabistan’a ölüm sloganları ile kürsüye çıkan cuma namazı hutbesinden sorumlu dini lider Ayetullah Muhammed Emami-Kaşani şöyle konuştu: “Suriye’yi hedef alan bu füze saldırısı ve geçmişte de devamlı işlenen suçlar nedeniyle Amerika’nın çılgın olduğunu söylemek zorundayım. Ayrıca kimyasal silahları teröristlere Amerika verdi.”

 İranlılarsa Washington yönetimine meydan okudu: “Bu Amerika’nın İran ve Kuzey Kore gibi ülkelere saldıramadığını gösteriyor. Beş yıldır savaşın içinde olan Suriye gibi ülkeleri hedef alıyor. Amerika, Suriye’yi zayıf ve baskı altındayken yok etmeye çalışıyor. Böyle bir saldırının yapılması nedeniyle üzgünüm”

 Iraklı milletvekili Hakim el Zamili de Suriye’nin egemenlik haklarının ihlal edildiğini savundu: “Bu saldırı IŞİD’i hükümet karşısında daha da güçlendirecek, bu da terörizmin artması demek.”

 Mısırlılar ise saldırının daha fazla kaosa neden olacağını söyleyerek Washington’u suçlayan açıklamalar yaptı: “Amerika’dan ne bekliyoruz? Onların amaçları sadece işgal, ülkeyi ve zenginliğini kontrol etmek. Şimdi de Suriye halkını Amerikan çıkarlarına hizmet etmesi için sömürüyorlar.”

“Amerika bu füze saldırısı ile bölgedeki çıkarlarını güçlendirmek istedi, Suriyelilere yardım ve hizmet gibi bir amaçları yoktu. Bunların hepsi Beşar Esad konusunda Washington’un tutumunu beğenmeyen Batılı ülkelerin memnuniyetsizliği içinde oldu.”

Damla Nur Özdemir – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...

Türkiye’nin Toplumsal Haritası: TGSS 2024

Türkiye’nin Toplumsal Haritası Türkiye Genel Sosyal Saha Araştırması (TGSS), Türkiye’nin...

Almanya Yol Ayrımında

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Ulrike Malmendier, Thilo...