Honduras’ta Gazetecilere Tehditler Devam Ediyor

 

İnsan hakları ihlalleri ile ilgili çalışmalar yapan Pasos de Animal Grande gazetesinde editörlük yapan Dina Meza, tehditlerin hedefi oldu.

2013 yılında tehditler nedeniyle, ülke dışına çıkmak zorunda kalan Dina Meza, yine aynı şekilde hayatının sonlandırılacağına dair tehditler almaya devam ediyor.Özellikle, 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri destekli olarak Başkan Manuel Zelaya’ya yapılan darbeden sonra başkan olan Juan Orlanda Hernandez döneminde artan gazetecilere yönelik şiddet olayları Honduras gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Latin Amerika Gazeteciler Federasyonu’nun verilerine göre, 2006 yılından bu yana en az 62 gazeteci cinayetinin işlendiği biliniyor.Resmi olarak bilinmeyen pek çok kaçırma, tehdit telefonları, cinayet gibi olayların yaşandığı Honduras gazeteciler için en tehlikeli yerlerden biri olarak görülüyor ve bu durum ülkedeki basın özgürlüğünün son derece kısıtlı olduğunu gösteriyor.Yaşanan bu tehditler ülkedeki demokrasiyi zedeliyor ve ülke adına kötü bir imaj yaratıyor.

Dina Meza aynı zamanda Uluslararası İfade Özgürlüğü Ödülü, Uluslararası Af Örgütü İngiltere’den risk içinde bulunan yazarlar için özel olarak verilen ödülü almış bir gazetecidir.Uzun yıllardır ifade özgürlüğünü savunan Meza, aldığı tehditlerin ardından korumalarla dolaştığını belirtti.

 

Selcan Buse DORA

 o-Staj 2018 LATAM Stajyeri

Kaynakça :

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...