Haftanın Öne Çıkanları

SALGIN KISITLAMALARINDA AVRUPA ŞÜPHECİLİĞİ (13.11.2021)

Covid-19 pandemisi birçok ülkede şüpheciliği de beraberinde getirdi. Avrupa ülkeleri, salgın için alınan önlemleri sorguluyor. Yapılan araştırmaya göre Romanya, Bulgaristan ve Hırvatistan Covid-19 önlemlerinin abartıldığını düşünürken İsveç, Portekiz ve İtalya en az şüpheci ülkeler olarak kayda geçti.

Getty Images

Dünya’da 4 milyonun üzerinde insanın ölümüne sebep olan Covid-19 salgını, bazı ülkelerde şüpheciliğe neden oldu. Haziran’da gerçekleşen çalışmaya 20 Avrupa ülkesinden yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Covid-19 kapsamında alınan önlemlere Doğu Avrupa ülkeleri çoğunlukla şüpheci yaklaşırken Güney ve Kuzey Avrupa ülkelerinde insanlar bu tedbirleri yerinde bulduklarını söyledi.

Macaristan, %42 oranıyla karantinanın yarardan çok zarara sebep olduğu görüşünde. Macaristan’ı %34 ile Hırvatistan, %33 ile Bulgaristan ve Yunanistan takip ediyor. Bu ülkelerde yaklaşık her üç insandan biri karantinanın dezavantajlarının avantajlara ağır bastığına inanıyor.

Karantina tedbirlerine ek olarak gündelik yaşamda Covid-19 riskinin abartıldığını düşünen ülkeler yine Doğu Avrupa’da çoğunlukta. Bulgaristan’da %41, Hırvatistan’da %38 ve Yunanistan’da %36’lık kesim salgın riskinin olduğundan büyük gösterildiğine inanıyor.

Pandemi riskini önemseyen ve karantina tedbirlerini yerinde bulan ülkelerin birçoğu ise Güney ve Kuzey Avrupa’da. Uygulanan karantinalara dair en az şüpheci ülkeler Portekiz ve İspanya. Portekiz’de %50’lik bir kesim karantinanın zarardan çok yarar sağladığını düşünürken bu oran İspanya’da %60’a yükseliyor.

İsveç’te de %47’lik bir kesim salgın riskini önemsiyor. İngiltere, Danimarka ve İrlanda’da ise katılımcılarından neredeyse yarısından fazlası alınan pandemi önlemlerinin yerinde olduğu görüşünde.

Kaynak: YouGov

Hazırlayan: Gizem GÜVEN – TUİÇ Akademi İçerik Editörü

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...