Haftalık Sivil Toplum Bülteni / 5-12 Mart

Habitat Derneği – Geleceğini Şimdi Yönet Projesi Online Eğitimi

Habitat Derneği, Geleceğini Şimdi Yönet Projesi kapsamında “Finansal Risk” eğitimini online olarak gerçekleştiriyor. 8 Mart ve 29 Mart tarihlerinde saat 16:00 – 18:00 arasında siz de istediğiniz eğitime katılabilirsiniz.

Eğitim İçeriği: İyi borçlanma, kötü borçlanma ve Krediler hakkında bilinmesi gerekenler, Kredi kartı, Kredi çeşitleri, Kredili mevduat hesabı, İhtiyaç kredisi, Konut kredisi Kredilendirme sisteminin yapısı, Sistem içerisinde arka plandaki oyuncular, Maliyetler, Ödeme zamanları, Diğer haklar ve Finansal Risk Yönetimi, Risk raporu, Kredibilite.

Eğitim Kanalı: Zoom

Eğitim Tarihi: 8 Mart – 29 Mart 2021 / Saat: 16:00

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://habitatdernegi.org/blog/gelecegini-simdi-yonet-projesi-online-egitimi-8/ 

Temiz Enerji Vakfı ve Küresel Denge Derneği- Yerelden Ulusala İklim Ağı Projesi

TEMEV ve Küresel Denge Derneği ortaklığı ile hazırlanan ve yürütülmekte olan “Yerelden Ulusala İklim Ağı Projesi” Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye’de Sivil Toplumun Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında sürdürülmektedir.

Projenin Genel Amacı: İklim değişikliği ile mücadele alanında faaliyet gösteren STK’ları ortak bir ağ etrafında buluşturup, kent konseyleri ile bağlantılı bir şekilde idare ile işbirliği içerisinde olmalarını sağlayarak güçlendirmektir.

Programın Ana Hedefleri: Politika ve karar alma süreçlerine daha aktif demokratik katılım yoluyla sivil toplumun gelişimine destek olmak, Temel haklar ve diyalog kültürünü teşvik etmek, Türkiye ve Avrupa’daki sivil toplumlar arasında sivil toplum diyaloğunu ve kültür alışverişini geliştirmektir.

Eğitim Kanalı: Zoom

Eğitim Tarihi: 9-10 Mart 2021

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegfkNHo-8X-iY5atvkVBoRvkcEsmDUFqyKlsdKIa7XTKfTMA/viewform

https://temev.org.tr/yerelden-ulusala-iklim-agi/

Mor Çatı – Kadına Yönelik Şiddet Alanında Sosyal Çalışma Atölyesi

Mor Çatı, sosyal çalışmacıların kadına yönelik şiddet konusundaki farkındalıklarının artırılması ve onlara destek sağlanması amacıyla 3 günlük çevrimiçi bir atölye çalışması düzenliyor.

Eğitimin İçeriği: 19-20-21 Mart 2021 tarihlerinde gerçekleşecek olan atölyede kadına yönelik şiddetle mücadelede sosyal çalışmanın alanda çalışan veya çalışmayı isteyen sosyal çalışmacılarla birlikte değerlendirilmesi, iyi uygulamaların ortaya çıkarılması ve zorluk yaşanan durumlara ilişkin çözüm önerileri oluşturulması hedeflenmektedir.

Eğitim Kanalı: Zoom

Eğitim Tarihi: 19-20-21 Mart 2021

Son Başvuru Tarihi: 10 Mart 2021

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezo98OT96V0LeHX7zYPHchQpoh70qgYQbITbYhu4J4cTCeXA/viewform

https://morcati.org.tr/

Güler Yüzler Derneği – Diksiyon, Artikülasyon ve Etkili İletişim Eğitimi

İş hayatındaki en temel konulardan biri de kendimizi iyi ifade edebilmektir. İletişimin özü olan kendini iyi ifade edebilme becerisi mutlaka geliştirilmelidir. Diksiyon ve etkili konuşma iş hayatında en fazla değer verilen ana becerilerden biridir. Bu becerilerin gelişmesi amacıyla Güler Yüzler Derneği bu eğitimi düzenliyor.

Eğitimin İçeriği: Diksiyon Nedir, Temel Diksiyon Eğitimi, Diksiyon ve Güzel Konuşma, Artikülasyon Nedir, Etkili İletişim.

Eğitim Kanalı: Zoom

Eğitim Tarihi: 6 Mart 2021

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMShvhjeglY9h6T993ZIsjWetNHhmr5htoDij0KTMNFfOcfw/viewform

Kız Başına-İyileşme Hareketi

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sonuçlarından biri olan cinsel şiddet olgusunu tüm boyutları ile irdeleyerek bireylerde bir farkındalık oluşturmayı ve bilgilendirmeyi, desteklemeyi, yalnız olmadıklarını hissettirmeyi ve cesaretlendirmeyi amaçladığımız İyileşme Hareketi’nde cinsel şiddetle hep birlikte mücadele ediyoruz.

Eğitim Kanalı: Zoom

Eğitim Tarihi: 6-7 Mart 2021

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://form.jotform.com/210515986706966

https://linktr.ee/kizbasina

Türk Tabipler Birliği- Pandeminin Türkiye’de Birinci Yılı: Doğa, İnsan ve Geleceğimiz

Türk Tabipler Birliği (TTB), “Pandeminin Türkiye’de Birinci Yılı: Doğa, İnsan ve Geleceğimiz” adlı bir etkinlik düzenliyor.

Etkinliğin ana başlıkları:

11 Mart 2021 Perşembe: Pandemiyle Bir Yıl

12 Mart 2021 Cuma: Pandemide Görünmez Kılınanlar

14 Mart 2021 Pazar: Sağlık Emekçileri Deneyimlerini ve Hayallerini Paylaşıyor

17 Mart 2021 Çarşamba: Pandemide Buharlaşan Hakikat

19 Mart 2021 Çarşamba: Pandemide Çalışma Hayatı

20 Mart 2021 Cuma: Ekolojik Yıkımın Sonucu

Yayın, canlı yayın olarak Türk Tabipler Birliği’nin Youtube kanalından yayınlanacaktır.

Etkinlik Takvimi: 11-20 Mart 2021

Başvuru ve Detaylı bilgi için: https://www.ttb.org.tr/765yihd

Avrupa Birliği – “Diyaloğun 10 Yılı” Etkinliği

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) Arasında Sivil Toplum Diyaloğu, Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından sivil toplum kuruluşlarına yönelik geliştirilen ve sivil toplumun AB üyelik sürecine katkısının en üst düzeyde sağlanabilmesini amaçlayan bir hibe programıdır. “Diyaloğun 10 Yılı Etkinliği” aracılığıyla artık bir marka haline dönüşen Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğunun bu başarısının, başta sivil toplum kuruluşları ve sivil topluma emek verenler olmak üzere, Türkiye ve AB kamuoylarının birlikte katılımlarıyla kutlanması amaçlanmaktadır. “Diyaloğun 10 Yılı Etkinliği”, çevrim içi canlı yayın formatında gerçekleştirilecektir.

Etkinlik Tarihi: 9 Mart 2021,  Saat: 14:00-18:15

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://diyalogun10yili.com/

 

Etkiniz AB Programı – Engelli Hakları İzleme Eğitimi

Etkiniz AB Programı, sivil toplum örgütlerine (STÖ) insan hakları uygulamalarını izlemek, raporlamak ve bulguları doğrultusunda savunuculuk çalışmaları yapmaları için kapasite geliştirme destekleri sunmaya devam ediyor.

Eğitim konuları nelerdir?

Engelli Hakları İzleme Eğitimi, teorik ve pratik çalışmalardan oluşan günde 3 saat süren 3 günlük bir eğitim olarak tasarlandı.

Katılımcılara 4 ana başlık altında insan hakları izleme becerilerini geliştirme fırsatı sunuluyor: Uluslararası insan hakları standartları çerçevesinde engelli hakları, Engelli hakları komitesi ve diğer uluslararası mekanizmalarla etkileşim, Engelli hakları ihlallerini raporlaştırma, Engelli haklarını izlemede ana akımlaştırma.

Eğitim katılım 30 kişi ile sınırlıdır.

Son başvuru tarihi: 12 Mart 2021

Etkinlik Tarihi: 17-18-19 Mart 2021

Detaylı bilgi için: https://etkiniz.eu/blog/online-egitim-20-2/

IOM TURKEY – Covid-19 Dünyasında Göçmen Kadınlar: Başarılar, Zorluklar ve Eşit Bir Gelecek İnşa Etmek

IOM Türkiye moderatörlüğünde, 9 Mart 15:30’da Zoom üzerinden gerçekleştirilecek olan “COVID-19 Dünyasında Göçmen Kadınlar: Başarılar, Zorluklar ve Eşit Bir Gelecek İnşa Etmek” temalı bir panel düzenliyor.

Panel Kanalı: Zoom

Panel Tarihi: 9 Mart 2021 / Saat: 15:30

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://turkey.iom.int/ https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEsdOuhrzwiGtIta6HIc7iTGyBH0hiEIv1E

Hazırlayanlar: Banu TÜYSÜZ, Ecem GÜVEN

TUİÇ Akademi Sivil Toplum Çalışmaları Birimi

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...