Filipinliler, Güney Çin Denizinde Askeri Olanaklarını Güçlendiriyor

 Filipinler, çekişmeli olan Güney Çin denizindeki ada üzerinde askeri olanaklarını güçlendireceğini ve inşa edilecek olan yeni limanın taslak planını duyuracağını söyledi.

 Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, tartışmalı Spratly adalarındaki Thitu’da bulunan bir karakolun teftişini planlamıştı ancak gezi ”güvenlik nedenlerinden” ötürü iptal edildi. Lorenzana, askeri birliklerine Batı Birlikleri’nin (Western Command) 41. yıl dönümünde, Thitu’da hava pisti ve gemiler için bir liman ile iskele inşa edeceklerini söyledi. Ayrıca ”bu bölgeyi ihmal ettiklerini” sözlerine ekledi.

 Filipinler, Güney Çin Denizi konusunda Çin ile ağız dalaşına girmişti ancak Devlet Başkan’ı Rodrigo Duterte yönetimi ile beraber ilişkiler gelişmeye başladı. Cuma günü Davao City’de Çin Başkan yardımcısı Wang Yang ile görüşme planlandı.

 Bakan Lorenzana, Duterte’nin yalnızca Thitu üzerinde değil Güney Çin Denizi’ndeki diğer 8 yerde de olanakların geliştirilmesi için onay verdiğini dile getirdi.

Kübra Çelik – APAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...

Türkiye’nin Toplumsal Haritası: TGSS 2024

Türkiye’nin Toplumsal Haritası Türkiye Genel Sosyal Saha Araştırması (TGSS), Türkiye’nin...

Almanya Yol Ayrımında

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Ulrike Malmendier, Thilo...