Rehin Müzakereleri Engellere Rağmen Devam Ediyor

Çalışma Bakanı Salim Jreissati, Çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında Suriye’de Lübnan rehinelerinin serbest bırakılması konusunda engellerin aşılması için Türkiye ile müzakere çabalarının devam ettiğini açıkladı.

Lübnanlı dokuz rehinenin durumunda yaşanan son gelişmeleri aktarmak için düzenlenen basın toplantısında Türklerle bağlantıların sürdürüldüğü ifade edilirken bilindiği gibi engellerin olduğu fakat üstesinden gelinebileceği belirtildi.

Genel Güvenlik Müdürü Tümgeneral Abbas İbrahim, Türkler ve Suriyeliler arasında gerçekleşen görüşmelere önayak olduğunu ve Lübnanlı rehinelerin Suriyeli kadın tutuklular karşılığında serbest bırakılacağını dile getirirken, Jreissati de Bakanlar Komitesi ve İbrahim’in davayı mutlu bir sona ulaştırmak için “yararlı sessizlik” politikasını koruduğunu açıklamalarına ekledi.

Aleppo bölgesi Azaz’da asi bir grup tarafından kaçırılan 11 Şii hacıdan da şimdiye kadar ikisinin serbest bırakıldığı belirtilirken kaçıranların Suriye rejimi tarafından düzenlenen kadın tutukluların listesi için rehine değişimi olabileceğini öne sürdükleri ifade edildi.
Genel Güvenlik, durumda gelişmeler yaşandığına değinirken rehine ailelerin medyaya yansıttıkları gibi yakın bir zamanda rehinelerin gruplar halinde serbest bırakılacağı haberi inkâr edildi.

Ailelerin İbrahim ile sürekli bağlantılı olunduğundan ve çabalardan haberdar olduğunun altını çizen Jreissati’nin açıklamaları Bakanlar Kurulu Komitesinin İbrahim ile bir araya geldiği müzakereler sonrasında duyuruldu.

(TUİÇ Akademi, Dailystar)

Zekiye Öksüzoğlu

TUİÇ Stajyer

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bosna-Hersek’te Yeni Bir Kriz Mi Doğuyor?

Bosna-Hersek'te son dönemde yaşanan gelişmeler, ülkenin siyasi istikrarını ve...

Trump ve Yeni Milliyetçilik Çağı

Bu yazı ilk olarak Michael Brenes ve Van Jackson...

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...