Dünya’da En Çok Konuşulan İkinci Dil: İspanyolca

İspanya Dışişleri Bakanlığı’nın himayesinde bulunan ve İspanyolca’nın yaygınlaştırılmasını amaç edinen Cervantes Enstitüsü, “Dünyada İspanyolca” 2012 yılı raporunu açıkladı. Rapora göre dünyanın en çok konuşulan iki dili Çince ve İngilizce’de düşüş yaşanırken, 495 milyona ulaşan İspanyolca’nın ikinci sıraya yerleştiği bildirildi.

İspanyolca’nın internet ortamındaki kullanımında son 10 yılda yüzde 800 artış gerçekleşerek İngilizce’den sonra ikinci uluslararası iletişim dili olduğu ifade edildi.

Cervantes Enstitüsü Başkanı Víctor García de la Concha ve İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel García-Margallo’nun düzenlediği basın toplantısında, üç kuşak sonra dünyanın yüzde 10’unun İspanyolcayı anlayacağı, ayrıca gelecekte İspanyolca’nın en çok konuşulduğu ülkenin Meksika değil Amerika Birleşik Devletleri olacağı bilgisine de yer verildi.

Twitter’ın Çin’de yasak olmasından dolayı, en çok kullanılan ikinci dil haline gelen İspanyolca’ya, Çinlilerin ilgisinin de fazla olduğu belirtildi. Enstitünün verdiği rakamlara göre, 2000 senesinde bin 500 Çinli İspanyolca öğrenirken bu rakamın 2012’de 25 bine çıktı. Dünya çapında ise yabancı dil olarak İspanyolca öğrenenlerin sayısı 18 milyon olarak verilirken, 2012 yılında bu dili öğrenmek için kayıt yaptıranlarda yüzde 8’lik artış yaşandı.

(TUİÇ Akademi, Star, Cihan)

Ayşe DOĞAN

TUİÇ Stajyeri

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...