Donald Trump, Ruanda Giysilerinin İthalatını Askıya Aldı

ABD Başkanı Donald Trump, 29 Mart Perşembe günü Ruanda’dan ithal edilen kıyafetlere yönelik ticari menfaatleri askıya almaya karar verdi.

Donald Trump, Avrupa ve Amerika’dan ithal edilen “ikinci el” kıyafet ve ayakkabılar üzerindeki gümrük engellerini misilleme olarak, Ruanda ithal kıyafetlerin sağladığı ticari faydaları askıya almaya karar verdi.

Bu karar, Kigali’nin son aylarda geri dönüştürülmüş Amerikan giyim ve ayakkabı üzerine uyguladığı gümrük engellerine karşı bir misilleme tedbiri olarak görülüyor.

Cumhurbaşkanı, Agoa’nın Ruandası’ndan (Afrika Büyüme ve Fırsat Yasası) bir çıkıştan ziyade bu yardımların askıya alınmasının, bölgede daha fazla tartışmaya olanak sağlayabileceğine inanıyor. ABD Ticaret Temsilcisinden (USTR) yapılan açıklamada, piyasaya erişimin (ABD ürünlerine) geri dönmesi ve Ruanda’nın Aora şartlarına uyması sağlandı.

2000 yılında Clinton yönetimi altında yapılan ticaret anlaşması, Amerika ve Afrika arasındaki ticareti kolaylaştırmayı ve düzenlemeyi amaçlamaktadır.

Yıllar geçtikçe, 6.000 ürün ithalat vergisi indirimlerinden yararlanmıştır, ancak bu ticari faydalar sadece belirli koşullar altında uygulanabilir. Agoa’ya katılan ülkeler, insan hakları, iyi yönetişim ve işçilerin korunması ile ilgili koşulları yerine getirmelidir. Buna ek olarak, kendi topraklarında ABD ürünleri üzerinde herhangi bir gümrük yasağı uygulamamalıdırlar.

Bu karar Ruanda ekonomisinde önemli hasarlara sebep olabilir ancak ABD için aynı önemi taşıyıp taşımayacağı şüpheli bir durum.

Deniz ÜRESİN
o-Staj 2018 AFRAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...