Türkiye’nin dış politikası; yeni vizyonu ile akademi, medya çevreleri ve dış politika uzmanlarının artan oranda ilgisini çekmektedir. Farklı çevrelerin ilgisi, dış politika üzerine yapılan tartışmaları çeşitlendirmiş ve dış politika gündeminde yer alan konular ve mekanizmalar canlı bir tartışma gündeminin parçası haline gelmiştir.
Dinamik tartışma ortamına katkıda bulunmak amacıyla, farklı kurumların ve üniversitelerin işbirliği ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri, akademisyenler ve politika yapıcılarının bir araya geldiği Dış Politika Çalıştayları düzenlenmektedir.
Birincisi Selçuk Üniversitesi’nde 2011 yılı sonunda düzenlenen Dış Politika Çalıştayları’nın ikincisi, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK), Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) ve Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) işbirliği ile 7-10 Haziran 2012 tarihinde Mardin’de düzenlenecektir. Programa Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) da destek sağlamaktadır. Çalıştayda, “Uluslararası Örgütler ve Küresel Düzen”, “Ortadoğu Gündemi”, “Çatışma Çözümleri”, “Dış Politika, Yeni Alanlar ve Kurumlar” ve “Dünyada ve Türkiye’de Kamu Diplomasisi” temalı beş çalışma grubu bulunacaktır.
II. Dış Politika Çalıştayı’na katılım için “Siyaset Bilimi”, “Uluslararası İlişkiler”, “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler” ve “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” bölümlerinde bir yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı olma şartı aranmaktadır. Çalıştay, dış politika temalarıyla ilgili bir konuda çalışmak kaydıyla diğer sosyal bilim alanlarından da (Kamu Yönetimi, İktisat, Felsefe, Sosyoloji, Antropoloji, İletişim, İlahiyat, vb.) başvuruya açıktır. Gerekli şartları taşıyan adayların, programa kayıtlı olduklarını gösteren bir belge (başvuru esnasında e-posta ekinde taranmış halde gönderilmesi ve kabul sonrasında Çalıştay’a gelindiğinde de orijinalinin ibraz edilmesi gerekmektedir) ile online başvuru formunu uygun bir biçimde doldurarak en geç 25 Mayıs 2012 tarihine kadar, Çalıştay sekreteryasına müracaatta bulunmaları gerekmektedir.
Başvurular, Dış Politika Çalıştayı Akademik Kurulu tarafından titizlikle değerlendirilecek ve kabul edilen adaylarla Çalıştay sekretaryası aracılığıyla iletişim kurulacaktır. Katılımcıların yol ve konaklama masrafları düzenleyici kurumlar/kuruluşlar tarafından karşılanacaktır.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız…