DEİK Türkiye-Makedonya İş Konseyi, Makedonya Meclis Başkanı’yla Bir Araya Geldi

 

   DEİK Türkiye-Makedonya İş Konseyi, Makedonya Cumhuriyeti Meclis Başkanı Talat Caferi ile buluştu. Buluşma, Talat Caferi adına verilen bir yemekte gerçekleşti. Talat  Caferi’nin Türkiye’yi ziyaret etmesi vesileyle gerçekleşen yemekte:Mlletvekili Enes İbrahim, Milletvekili Dr. Yusuf Hasani, Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Zvonko Mucunski de Caferi ile beraberlerdi.

   Yemekte yapılan konuşmalarda, ana konu Makedonya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerdi. Son birkaç yılda artan ekonomik ilişkiler sonucunda artan ticaret hacminin öneminden bahsedildi. Ancak Başkan Bilal Kara mevcut olan ekonomik ilişkilerin ve kapasitenin, mevcut koşullarda yeterli olmadığından ve fazlasının gerekliliğinden bahsetti. Kara :‘’Siyasi otoritelerimizden daha çok ticaret, daha fazla yatırım için ticaretin ve yatırımcıların önündeki engelleri kaldırmalarını ve iş dünyasının önünü açmalarını talep ediyoruz’’ dedi. Aynı zamanda iki  ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin Makedonya için birçok yönden anlamı ve önemi olduğunu belirtti: ‘’Karşılıklı olarak gelişme eğiliminde olan ekonomik ilişkilerimiz Makedonya’nın kalkınmasına ve refah seviyesinin artmasına katkı sağlamaktadır. Bugüne kadar Makedonya’da yatırım yapan Türk şirketleri 5000 kişiye istihdam sağlamaktadır.’

   Makedonya Meclis Başkanı Talat Caferi ise, gerçekkeştirdiği yemekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Caferi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacmini bir milyar doların üzerine çıkarma konusundan konuştuklarını söyledi. Şüphesiz Türkiye ile Makedonya arasındaki ticari ilişkilerin iki ülke için de sayısız getirisi vardır. Bu ilişkiler Makedonya’da istikrarı sağlama görevi görüp, Türkiye’nin bölgede elini güçlendirmektedir.

 

Nur İNAN

o-Staj 2018 BALKAM Stajyeri

 

 

Kaynakça:

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...