Çinlilerin Guyana’ya Gelişinin 165. Yılı Kutlandı

12 Ocak 2018 Cuma günü, Çinlilerin Guyana’ya varışının 165. yılı kutlandı. 12 Ocak 1853’te, 252 Çinli göçmenin ilk topluluğu İngiliz Guyana’ya geldi. Başkan David, Guyana’nın sonsuza dek Çinli göçmenleri kabul edeceğini söyledi.

1853-1879 yılları arasında ki birkaç Çinli, tarihçiler ve antropologlar tarafından bahsedilen yerel ev topluluğuna derinden entegre olmuştu. 1920’den sonra birçok Çinli torun mesleklere ve entelektüel sektöre katılmaya başladı. Bu entelektüel sınıf, siyaset ve kültür ile iş dünyası ve sanayiye katkıda bulundu. 1853’te Guyana’ya göç eden insanlar çeşitli sektörlerde bu ülkeye katkı sağladılar. Ekonomik, sosyal ve politik açıdan buranın gelişmesine yardımcı oldular. Spor alanında oldukça başarılı bir yol izlendi.

Ocak 2017’de Başkan David Granger, 12 Ocak’ı Çin Varış Günü ilan etti. Başkan, “Çinli girişimciler önemli etkiler sağlayarak; ticaret, inşaat, misafirperverlik ve madencilik sektörlerine katılımlarını genişletiyorlar. Guyana’nın büyümesine katkıda bulunmaya devam ediyorlar. “dedi. Guyana’ya, sürekli Çin göçünün iki ülke arasındaki mükemmel ilişkileri kanıtladığını ve hükümetin ortak bir vizyon geliştirmek için bu büyük uluslararası ortakla çalışmaya devam edeceğine söz verdi. Ayrıca Guyana’daki Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği Temsilcisi Chen Xilai, Guyana ve Çin arasındaki işbirliğinin yoğunlaşmasının özellikle de savunma, eğitim, ekonomik kalkınma, sağlık, altyapı geliştirme ve güvenlik alanlarında yoğunlaşmasının hem Guyana hem de Çin için karşılıklı yarar sağladığını belirtti. Xilai, Guyana’nın 1972’de, Çin ile diplomatik ilişkiler kuran ilk İngilizce konuşan Karayip ülkesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Gamze BOZKURT
o-Staj 2018 LATAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...