Çin, Güney Çin Denizi Adalarına Nükleer Saldırı Yetenekli Bombalar Yerleştirdi

Çin Hava Kuvvetleri,  bir eğitim tatbikatının bir parçası olarak tartışmalı bölge olan Güney Çin Denizi’ndeki adalara ve resiflere bombardıman uçağı indirdi. Çin Hava Kuvvetleri, tanımlanmayan bir ada havaalanından uzun menzilli nükleer yetenekli H-6K dahil olmak üzere çeşitli tipte bombardıman uçaklarının denizde hedeflere yönelik grev eğitimini simüle ettikten sonra iniş kalkış yaptıklarını açıkladı.

Hava kuvvetleri,  “Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri Birliğinin (PLAAF) bir bölümü kısa süre önce H – 6K bombası gibi Güney Çin Denizi’ndeki ada ve resiflerde iniş – kalkış yeteneğimizi arttırmak, her yere ulaşabilmeyi gerçekleştirmek üzere düzenlenmiştir. Bölgede herhangi bir zamanda gerekli saldırıyı, her gerekli yöne saldırı için” dedi. Açıklamada, H-6K bombardıman pilotu belirlenen deniz hedefi için bir saldırı eğitimi gerçekleştirdi ve daha sonra  “Batı Pasifik” ve “Güney Çin Denizi”nde bir havalimanına iniş yaptı.

PLAAF’ın Weibo mikroblog hesabıyla ilgili bildirim, tatbikatın tam yerini sağlamıştır. Amerika Birleşik Devletleri Çin’in  kapsamlı egemenlik iddialarına ve aynı zamanda Vietnam’a, Filipinler’e, Tayvan’a, Brunei’ye ve Malezya’ya yönelik iddialarına da itiraz etmek için Güney Çin Denizi’nin tartışmalı bölgelerine savaş gemileri gönderdi.

Sular hayati önem taşıyan küresel nakliye noktalarıdır ve aynı zamanda doğal gaz ve petrol kaynaklarının varlığına inanlar için ayrıca önemlidir. Pentagon sözcüsü Lt Col Christopher Logan, raporları gördüklerini,  Çin’in bölgeyi istikrarsızlaştırmak ve gerginliği artırmaktadır ancak ABD açık ve kapalı bir Hint-Pasifik ile bağlantılı olmaya devam edecektir dedi. Washington, Pekin’in Güney Çin Denizi’nin militarizasyonunun “belirsiz” sonuçlarına karşı karşıya kalacağını ve Çin ile olan sorunun gündemde olduğunu söyledi. Çin askeri tesisleri arasında hava üsleri, radar ve iletişim sistemleri, askeri tesisler ve askeri uçakları barındırabilen iniş şeritleri de dahil olmak üzere savunma üsleri yer alıyor.

Pınar ŞAHİN
o-Staj 2018 APAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

TikTok Kapandı ve Yeniden Açıldı: Dijital Rekabet VS İfade Özgürlüğü

Sosyal medya çağının en çarpıcı ve tartışmalı olaylarından biri...

Trump II: Yeni Dönemde ABD ve Dünya

Donald Trump, 20 Ocak 2025 itibarıyla ikinci kez ABD...

Uluslararası İlişkiler ve Türk Dış Politikası – Almanak 2024

Almanaklar, internetin yaygın olarak kullanılmaya başladığı yıllara kadar, geçmiş...

AB’nin Ucuz İş Gücü Talebi, Ukrayna’nın Yeniden İnşasını Tehlikeye Atıyor

Bu yazı, uluslararası ilişkiler analisti Andrew Korybko tarafından 9...