BM İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay’ın Mısır Değerlendirmesi

BM İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay Cenova’daki konferansta yaptığı açıklamasında, Mısırdaki olaylara bir son verilmesini ve olaylarda gözaltına alınan gazeteci ve hak savunucularının serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Açıklamasında,  “Mısır’ın Uluslararası İnsan Hakları yükümlülüklerini yerine getirmesini ve şiddet olaylarının önlemesini” istedi.  Navi Pillay, geçtiğimiz son günlerde Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek taraftarları ve yüz binlerce protestocular arasında yaşanan şiddet olayları sonrasında, Hüsnü Mübarek’in derhal istifa kararı almasını söyledi.

Navi Pillay, “Protestocuların korunması gerektiğini ve bütün sorumluların güvenlik ve istihbarat görevlilerinin olduğu”  söyledi.  Ayrıca, “Mısır’da da, Tunus’ta olduğu gibi, değişimin olacağından bahseden BM İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay, şiddetin durdurulması gerektiğine vurgu yaptı.

Navi Pillay, “Hükümetlerin kendi insanlarını dinlemelerini ve insan hakları başarısızlıklarına” değindi.

“Son derece net ve sesli uyarıları dikkate almayan hükümetlerin, bu tavırlarının kendi zararlarına olacağını” söyledi.

 

(tuicakademi)

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bosna-Hersek’te Yeni Bir Kriz Mi Doğuyor?

Bosna-Hersek'te son dönemde yaşanan gelişmeler, ülkenin siyasi istikrarını ve...

Trump ve Yeni Milliyetçilik Çağı

Bu yazı ilk olarak Michael Brenes ve Van Jackson...

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...