Batı Avrupalı Liderler, Schengen’e Girmememiz için Bahane Arıyor

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Batı Avrupalı liderlerin Brüksel’de sunduğu ‘’Balkanlar’da Yeni Bir Yol – Daha Fazla Güvenlik ve Daha İyi Göç Yönetimi için Çözümler’’ adlı konferansında Bulgaristan’ın Schengen alanına kabul edilmemesi için bahaneler aramakla suçladı.

Boyko Borisov, Bulgaristan’ın dünya sahnesindeki büyük güçlerin hatalarının bedellerini ödediğini, dış politikadaki başarısızlıklarının sebebinin bu olduğunu ve büyük güçler olarak ifade ettiği ülkelerin çıkarlarının korunmaya çalışılması, ya da onlara hizmet verilmesinin büyük sorunlara yol açtığını her şeyi alt üst ettiğini ifade etti. Bu konuyu konuşmasının bile tehlikeli olduğunu dile getirirken, ifadelerinin doğru olduğunu ve aksinin ispat edilemediğini dile getirdi. Boyko sınıra tel örgü örülmesi konusunda paranın sağlanmasını,  Bratislava’da onaylayan AB Konseyi ve tüm mevkidaşlarına teşekkür etti.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ayrıca saçma sebeplerle Bulgaristan’ın Schengen’e alınmamasının haksızlık olduğunu belirtti. Batı Balkan ülkelerine Avrupa Birliği(AB) üyeliği perspektifi sunulması gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Önceden Brüksel’de Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Werner Hoyer ile gerçekleştirmiş olduğu resmi görüşmede Batı Balkanlar ve Avrupa Birliği(AB) arasında bağlantı projeleri iş birliği olasılıklarını konuştuklarını belirtti.

Ebru ÖZTÜRK
o-Staj 2018 BALKAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Sırbistan Protestolarının Anatomisi: Bir Altyapı Felaketinden Siyasal Krize

Sırbistan’da Protestoların Anatomisi: Bir Altyapı Felaketinden Siyasal Krize Hatice Deniz...

Arnavutluk Ortodoks Kilisesi Yeni Liderini Seçti

Bu çeviri, Andreja Bogdanovski tarafından kaleme alınan ve 24...

Küresel Demokratik Gerileme ve İmamoğlu’nun Tutuklanması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve üniversite...

İstanbul’un Belediye Başkanına Sahip Çıkmak, Avrupa Güvenliğini Güçlendirecektir

Bu çeviri, Dr. Semuhi Sinanoğlu tarafından kaleme alınan ve...