ASEAN Ülkelerinden Teröre Karşı İstihbarat Girişimi

Endonezya’nın da içinde bulunduğu, ASEAN’ının (Güneydoğu Asya Ulusları Birliği) 6 üyesi perşembe günü Endonezya’nın Başkenti Cakarta ve Bali’de düzenlenen toplantıların ardından bölgede ki terörizm ve radikalizmle mücadele için bir istihbarat paylaşımı girişimini başlattı.

Endonezya Savunma Bakanı Ryamizard Ryacudu, ‘Gözlerimiz’ adı verilen istihbarat girişiminin Endonezya öncülüğünde başlatıldığını ve Tayland, Brunei, Malezya, Singapur ve Filipinler olmak üzere altı ülke arasında önemli bilgi alışverişinin somut bir iş birliği platformu olduğunu da kaydetti.

Endonezya Savunma Bakanı Ryamizard Ryacudu ve diğer 5 ülkenin savunma bakanları ve üst düzey yetkilileri arasında iş birliği konusunda ortak bir anlaşma imzalandı.

Ryamizard yaptığı konuşmada, “Bu konsept, bölgede herhangi bir siyasi gündemi olmayan terörizm ve radikalizm tehditleriyle başa çıkmak için tamamen iş birliği.” dedi. Terörle mücadelenin çok önemli olduğunu ve bölgenin Ortadoğu gibi olmasını engellemek amaçlı uğraştıklarını da konuşmalarına ekledi.

Şimdilik 10 üyesi bulunan ASEAN’ın diğer 4 üyesi de Kamboçya, Laos, Myanmar ve Vietnam’dır.

Buse SAY
o-Staj 2018 APAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bosna Avrupa’yı Nasıl Krize Sürükleyebilir?

Sırp Milliyetçiliğinin Geri Dönüşü Kıtada Yeni Bir Savaşı Tetikleyebilir Avrupa...

Avrupa Birliği ile Türk Devletlerinin Yakınlaşması Ne Anlama Geliyor?

Avrupa Birliği'nin Orta Asya politikasında yeni bir evreye girildiği...

Dünya Ticaret Krizi: Türkiye’ye Arabulucuk Görevi Görünüyor

2024 yılına ait Dünya Ticaret verileri değerlendirdiğinde, tüm dünyayı...

Türk Cumhuriyetlerinin Güney Kıbrıs Açılımı

2024 yılının sonlarından itibaren Orta Asya'dan dikkat çekici diplomatik...