Almanya’nın Yeni Cumhurbaşkanı Belli Oldu

 Almanya’nın eski Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya Federal Meclisi’ndeki oylama ile ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi.

 Steinmeier, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki başkanlık seçimleri sürecinde Donald Trump’ı “nefret söylemi yayıyor” sözleriyle eleştirmiş, iki ülke ilişkileri için endişesini dile getirmişti. Almanya’nın yeni cumhurbaşkanı, sağ eksenli popülist söylemlere karşı çıkışları ile de tanınıyor. Almanya’da bu koltuk, genel olarak törensel olarak görülse de cumhurbaşkanına özellikle yurtdışında ülkeyi temsil eden figür gözüyle bakılıyor.

 Steinmeier, oylamadaki toplam bin 260 oyun 931’ini aldı.

 Eski Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, kendisini cumhurbaşkanı seçenlere  teşekkür etti. Steinmeier, cumhurbaşkanı seçildikten sonra yaptığı konuşmada, Federal Seçiciler Kurulu’dan aldığı büyük desteğin cumhurbaşkanlığı görevi için cesaret verici olduğunu belirtti.

 “Beni seçenlere, bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyorum.” diyen Steinmeier, görev süresi içinde kendisini seçmeyenlerin güvenini de kazanacağını kaydetti.  Dünyada fırtınalı bir dönemin yaşandığını ifade eden Steinmeier, bu dönemde toplumun birlikteliğinin önemli olduğunu ifade etti. Almanya’daki insanların endişelerini ciddiye aldığını belirten Steinmeier, ancak birçok insanın da Almanya’yı umut olarak gördüğünü aktardı. Steinmeier, “Almanya, başkalarına cesaret veriyor. Ülkede her şey iyi olduğu için değil, ülkeyi iyi yapabileceğimizi gösterdiğimiz için.” ifadesini kullandı. Avrupa’da özgürlüğü ve demokrasiyi korumak gerektiğini belirten Steinmeier, “Bu temeli birlikte savunmak istiyoruz ve savunmamız lazım.” şeklinde konuştu.

İlkay Yedek – AÇAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

  • http://www.bbc.com/turkce/38949850
  • http://www.cnnturk.com/dunya/son-dakika-almanyanin-yeni-cumhurbaskani-belli-oldu

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...

Türkiye’nin Toplumsal Haritası: TGSS 2024

Türkiye’nin Toplumsal Haritası Türkiye Genel Sosyal Saha Araştırması (TGSS), Türkiye’nin...

Almanya Yol Ayrımında

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Ulrike Malmendier, Thilo...