Alman Ekonomisinde Hayal Kırıklığı Yaşanıyor

Alman ekonomisindeki büyümenin Nisan ve Haziran ayları arasında ciddi şekilde düştüğü ve daha önceki hesaplamaların aksine yılın başlarında daha zayıf durumda olduğu açıklandı.

Alman ekonomisi, Avrupa ekonomilerindeki sorunlara rağmen şimdiye kadar güçlü büyüme oranları sergilemeyi başarıyordu. Hatta Almanya ekonomisi, para birimi olarak euro kullanan ülkeler bölgesinin itici gücü olarak görülüyordu.

Daha önce açıklanan rakamlar, ülkenin ilk çeyrekte yüzde 1,5 oranında büyüdüğüne işaret ediyordu. Ancak Ulusal İstatistik Kurumu’nun şimdiki açıkladığı rakamlara göre, ülkenin yılın ilk çeyreğindeki büyüme oranı ise yüzde 1,3 olarak yeniden belirlendi. Avrupa’nın en güçlü ekonomisi Almanya yılın ikinci çeyreğinde yalnızca binde bir oranında büyüdü.

Hatırlayacak olursak, Fransa ekonomisine ilişkin geçen hafta açıklanan rakamlar ise ikinci çeyrekteki büyümenin neredeyse durma noktasında olduğunu ortaya koymuştu.

Ülkenin büyük şirketleri daha önce yaptıkları uyarılarda, hammadde fiyatlarındaki çalkalanma ve Avrupa ile ABD’deki kamu borçlanması düzeylerinin yüksekliği nedeniyle, Alman ekonomisindeki büyümenin pek yüksek olamayacağını söylemişlerdi. Alman ekonomisindeki büyüme sorunu, başta Euro bölgesi olmak üzere tüm Avrupa ekonomisi için olumsuz bir sinyal olarak görülüyor.

 

(tuicakademi — bbc)

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...

Türkiye’nin Toplumsal Haritası: TGSS 2024

Türkiye’nin Toplumsal Haritası Türkiye Genel Sosyal Saha Araştırması (TGSS), Türkiye’nin...

Almanya Yol Ayrımında

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Ulrike Malmendier, Thilo...