Abhazya Liderinin Türkiye Ziyareti

Gürcistan’a bağlı ayrılıkçı Abhazya yönetiminin lideri Sergey Bagapş 7-10 Nisan tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret ediyor. Bagapş, ziyaretle ilgili açıklamasında, “Uzun zamandır Türkiye’ye gelip milletimin yaşadığı yerleri görmek insanlarımızı ziyaret etmek istiyordum.

Abhazya Devletinin başında kim olursa olsun bu ziyareti gerçekleştirmek sorumluluğundadır. Çünkü denizin o tarafında olan da bu tarafında olanda tarihi olayların ayırdığı bir millet.” ifadelerine yer verdi. Sergey Bagapş, Abhazya hükümetinin sitesinde yayınladığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Benim ve diğer arkadaşlarımızın Türkiye’yi ziyaret edeceği ortam bugünlerde Türkiye Devleti tarafından yaratıldı. Bu sebeple Türkiye’de gerçekleştireceğimiz görüşmeleri, heyetimizin programını Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde yapacağımızdan eminim. Dünyadaki büyük ülkelerden biri olan, vatandaşlarımızın büyük bir kısmının yaşadığı, onlar için ikinci vatan olan Türkiye’ye her zaman saygı duymuşuzdur.”

Bagapş’ın programında Ankara, Sakarya ve İstanbul’da yapılacak etkinlikler yer alıyor. Dışişleri Bakanlığı ise Sergey Bagapş’ın Türkiye ziyaretinin Türk vatandaşları tarafından kurulan sivil toplum örgütlerinin daveti üzerine ve onların münhasır sorumluluğunda sağlık gerekçeli olarak gerçekleşeceğini vurguladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bu ziyaret hiçbir resmi nitelik taşımamaktadır.” denildi. Türkiye’nin, Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne yönelik hassasiyetini tamamıyla paylaştığı belirtilen bakanlık açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: “Türkiye, uluslararası tanınmış sınırları çerçevesinde Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü tanımakta ve desteklemekte, bu politikayı temel bir tutum olarak sürdürmektedir. Türkiye, Gürcistan’la geleneksel dostluk ve her alanda kapsamlı işbirliğine dayanan stratejik ortaklığına çok büyük önem atfetmektedir.Türkiye, iki ülke halklarının ve bölgenin tamamının çıkarları doğrultusunda Gürcistan ile stratejik ilişkilerini derinleştirme konusundaki kararlılığını yeniden teyit eder.”

(tuicakademi, cha)

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...