ABD’den Farsça Twitter

ABD Dışişleri Bakanlığı, İranlı internet kullanıcılarına ulaşmak için Farsça Twitter sayfası açtı. Sosyal paylaşım ağlarının, Tunus ve Mısır’daki devrimlerin yaşanmasına önemli etkisinin ardından ABD, İran’daki internet kullanıcılarına ulaşmak için harekete geçti.

Twitter’da Farsça yayım yapan sayfa açan bakanlık, ilk mesajında “ABD Dışişleri Bakanlığı, İranlılar arasındaki sosyal medyanın tarihi rolünün farkında. Biz de sohbetlerinize katılmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Bakanlığın bu mesajı, İran’daki muhalif liderler ve aktivistlerin, Mısır’daki devrimi desteklemek için gösteri yapılması çağrısından önce yayımlanırken, ABD Dışişleri Bakanlığı Twitter’daki ikinci mesajında da “İran, Mısırlıların faaliyetlerini överken, kendi halkının bu tür eylemlerini kanunsuz ve gayri meşru olarak gördüğünü gösteriyor” cümlesini yazdı. Bakanlık, üçüncü mesajında da “İran’a, Mısırlıların Kahire’deki yaptığı gibi gösteri yapma hakkını kendi halkına da tanıması” çağrısında bulundu.

Mısır’daki olayların bu derecede büyüyeceğinin daha önceden ABD istihbarat birimleri tarafından öngörülememesi ABD medyasında birçok tartışma yaratmış, bu tartışmalarda istihbarat birimlerinin Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarına ve buralardaki tartışmalara neden dikkat etmediği sorgulanmıştı.

(tuicakademi, usakgundem)

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Orta Güçler Çok Kutuplu Bir Dünya Yaratacak

Dani Rodrik - Cambridge Bu yazı ilk olarak 11 Kasım...

Amerika Bir Sonraki Sovyetler Birliği mi?

Harold James, Princeton Üniversitesi'nde Tarih ve Uluslararası İlişkiler Profesörü. Bu...

Stabil Kripto Paralar Doların Küresel Statüsünü Koruyabilir

Paul Ryan, ABD Temsilciler Meclisi'nin eski sözcüsü (2015-19), American...

Avrasya’da Kolektif Güvenlik: Moskova ve Yeni Delhi’den Bakışlar

Collective Security in (Eur)Asia: Views from Moscow and New...