BALKAM Stajyerleri, Kurucumuz Burak Yalım ile Bir Araya Geldi

TUİÇ Araştırma Merkezlerinden biri olan BALKAM koordinatörü Gizem Karen’in organize ettiği bir etkinlikle kurucumuz Burak Yalım ile birlikte 10 Mart Cumartesi günü İstanbul’da bir araya geldik. Öncelikle daha iyi tanışmak için kahvaltıya giden ekibimiz ardından TUİÇ ofisine geçerek yaptıkları çalışmaları değerlendirdiler.

Stajyerlerimizden Yusuf Mehmet(MEF Üniversitesi), yaptıkları çalışmalar için ağırlıklı olarak kullandıkları kaynaklardan, haber analizleri sonrası oluşturdukları haberlerden ve herkesin ortak çalışması olan harita çalışmasından bahsetti.

Stajyerlerimizden Ecenaz Terzi(İstanbul Üniversitesi), AB’nin Balkanlar’a olan etkisinden ve bunun üzerine yaptığı çalışmalardan, okudukları kitaplardan ve BALKAM müfredatı gereğince yaptıkları kavram çalışmalarından bahsetti.

Stajyerlerimizden Zehra Sivri(Yıldız Teknik Üniversitesi), haber çalışmaları ve yaptığı analizlerden, ödev olarak verilen ve sonunda değerlendirme yaptıkları makalelerden, kitaplardan ve yaptıkları harita çalışmalarından bahsetti.

Stajyerlerimizden Ebru Öztürk(Kocaeli Üniversitesi), öncelikle TUİÇ hakkındaki düşüncelerini, aramıza neden katılmak istediğini ve nasıl katıldığını anlattı. Ardından BALKAM koordinatörü Gizem Karen’in yönlendirmeleri ve tavsiyeleri üzerine haber ve analiz için yabancı kaynaklardan ve faydalarından bahsetti. Yaptığı çalışmaların ağırlıklı olarak ikili sözleşmeler, IMF ve muhacirler üzerine olduğunu belirtti.

Stajyerlerimizden Dilek Karaday(Sakarya Üniversitesi), genel olarak Balkanlar’dan, AB harita çalışmalarından, makale değerlendirmelerinden ve tüm stajyerlerin ortak okudukları kitap özetlerinden bahsetti. BALKAM koordinatörünün yönlendirmesi üzerine grupça STK üzerine araştırma ve çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek, birçok STK ile iletişime geçtiklerini ve bir süreç içinde olduklarından bahsetti. Ardından Dilek, Burak Yalım’ın yönlendirmesi üzerine üzerine çalıştığı bir değerlendirme raporu hakkında genel bir bilgi verdi. Damir Marusic, Sarah Bedenbaugh ve Damon Wilson tarafından kaleme alınan raporun adı  “Balkans Forward; A New Strategy for the Region”.

Stajyerlerimiz çalışmalarını ve değerlendirmelerini sunduktan sonra, Gizem Karen BALKAM hakkındaki genel düşüncelerini paylaştı. Ekibinden çok memnun olduğunu belirten koordinatörümüz, analizlerde bireysellik üzerine ağırlık verildiğini, araştırma ve değerlendirme yaparken kullanılan kaynakların az olmasındaki dezavantajı yabancı ve objektif kaynaklarla en az seviyeye indirmeye çalışıldığını, bu tür toplantı ve etkinliklerin daha sık yapılacağını belirtti.

En son değerlendirmeyi yapan ise Burak Yalım oldu. Stajyerlerimizin yaptıkları harita çalışmalarını masaya seren ve tek tek inceleyen Yalım, nerede doğru nerede yanlış yaptıkları üzerine uyarılarda bulundu. Yapılacak haberlerin ve analizlerin daha fazla yorum içermesi gerektiğini, kaynakları arttırmak için nasıl bir yolun izlenmesi gerektiğini, Balkanlar hakkında daha fazla bilgi edinebilmek, iyice entegre olabilmek için hangi yazarların, dergilerin takip edilmesi gerektiğini anlattı.

Değerlendirmeler bittikten sonra, Burak Yalım BALKAM ekibiyle mini çalıştay yaptı. Batı Balkan, Balkanlar ve Güneydoğu Avrupa kavramlarının ne anlama geldiğini, aralarında farkların olup olmadığını ve ekibin bu kavramlar hakkındaki düşüncelerini yazıp sunmalarını istedi. Keyifli bir mini çalıştay yapan BALKAM ekibimiz güzel bir sunumla çalıştayı sonlandırdı.

Amaliya Rizayeva

Halkla İlişkiler Sorumlusu

Sosyal Medyada Paylaş

Sabri Versan
Sabri Versan
EditörDokuz Eylül Üniversitesi İstatistik Girişimci

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...