14 Mart Patlamaların Nedeni Olarak Suriye’deki Hizbullah’ı Gösterdi

Güney Beyrut banliyösünde gerçekleşen patlamayı bir terör eylemi olarak nitelendiren 14 Mart Genel Sekreterliği, Hizbullah’ı Suriye’de yaşanan çatışmalara katılımından dolayı olayın sorumlusu olarak kınadı.

 

Genel Sekreterlik Suriye krizinde Hizbullah’ın müdahalesinin istisnasız herkesi etkileyeceği konusunda uyardı. Yapılan bu saldırıların tüm Lübnan sakinlerinin yıpranmasına yol açacağını da özellikle belirtti.

14 Mart yetkilileri sadece devletin ve kurumlarının desteklenerek bir krizin önlenebileceğine dikkat çekerek, silahsızlanma olmadan istikrara ulaşılamayacağını da açıklamalarına ekledi.

BM Genel Sekreterliği 1559 sayılı kararına ve Taif Anlaşmasına dayanarak Lübnan’da barışın tüm yasadışı silahların teslim edilmesiyle sağlanacağı ifade edildi.
İçişleri Bakanı Marwen Charbel’i de Hizbullah kalesinin girişimlerine rağmen bir devlet otoritesinin yokluğu nedeniyle kınadıkları dile getirildi.

Charbel’in bir yetkilisi ise olayları saptırması nedeniyle medyanın suçlu olduğunu belirterek tek amaçlarının ulusal birliği zayıflatmak olan saldırganlara karşı durabilmek olduğu ifade etti.

Eski başbakan Fuad Sinyora da bombalama eyleminin Lübnanlılar ve Müslümanlar arasında bölünme ve uyuşmazlığı göstermeyi amaçladığını özellikle belirtti.

(TUİÇ Akademi, Dailystar)

Zekiye Öksüzoğlu

TUİÇ Stajyeri

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Orta Güçler Çok Kutuplu Bir Dünya Yaratacak

Dani Rodrik - Cambridge Bu yazı ilk olarak 11 Kasım...

Amerika Bir Sonraki Sovyetler Birliği mi?

Harold James, Princeton Üniversitesi'nde Tarih ve Uluslararası İlişkiler Profesörü. Bu...

Stabil Kripto Paralar Doların Küresel Statüsünü Koruyabilir

Paul Ryan, ABD Temsilciler Meclisi'nin eski sözcüsü (2015-19), American...

Avrasya’da Kolektif Güvenlik: Moskova ve Yeni Delhi’den Bakışlar

Collective Security in (Eur)Asia: Views from Moscow and New...